Специални уроци за март

Специални уроци за март

Posted on мар. 3, 2017

Пачанга:

Пачанга музиката се развива като разновидност на оригиналната чаранга, която е популярна в куба и карибския басейн в края на 18 век. Чарангата е смес от френски контраданз и афро-карибски музикални и танцови стилове. Това, което отличава чаранга и пачанга музиката е, че те използват различен инструментариум, като подменят духовите инструменти (по-често използвани в Латино/Карибската музика) с флейти и цигулки. Кубинските имигранти по-късно пренасят пачанга ритмите в САЩ , където те стават изключително популярни в края на 50-те и началото на 60-те години от миналия век.

Пачанга музиката е трудна за дефиниране. Като цяло тя има по силно и джазирано звучене от нормалната салса и често включва закачливи допълнителни ритми и звънливостта на калбела. Също така включва флейтата и струнните инструменти  на чарангата.

Танцуването на пачангата се характеризира със сложни комбинации с краката на изключително бързи и разнообразни ритми. Танцът използва много въртящи движения, които се постигат чрез прехвърляне на тежестта на полупалците на краката, комбинирано с усукване на бедрата. Често включва разнообразен  footwork, като по принцип използва всички времена в музиката. Въпреки че пачанга музиката се различава от мамбото, все пак има възможност пачанга движения да се включат във footwork мамбото.

Sensual бачата:

Sensual бачата е стил от социалните латиноамерикански танци, който също е известен като Бачата Модерна. Всъщност стилът е модернизирана версия на Доминиканската бачата. Бачата Sensual e доста известна в Европа и набира популярност благодарение на испанските звезди Хоре и Джудит, Даниел и Дезире. Бачата sensual e микс между танц и театър с голямо влияние на други стилове танци като най-много е взето от Зук. Танцът е интерпретация на музиката чрез кръгови движения и вълни с тялото, а на силните моменти на песента танцьорите използват боди изолация и поддръжки.

Post a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *